12 maart 2021

Eén dag alleen

Alleen thuis
Gewoon een dagje alleen thuis
Geen ‘mama?’ of ‘ga jij dan even…’ of ‘zorg jij dat de…’
Gewoon alleen thuis. In stilte, helemaal alleen.

Jij snapt natuurlijk ook wel dat het niet realistisch is, zeker niet nu. Je man en je kinderen de deur uitbonjouren omdat jij zo nodig… dat kun je niet maken! Dus hijs je jezelf de dag weer door. Je zucht af en toe en denkt verlangend aan één dag, één dagje alleen…

Een dag met niks of een plan. Maar dan een plan dat, zonder overleg, elk moment wijzigen kan. Alleen maar omdat je daar zin hebt! Je kunt ontspannen op de bank zitten, met een kop thee. Een aflevering van een fijne serie kijken, of twee of doe ’s gek drie! Omdat je daar zin in hebt. Of een beetje rommelen in huis, een beetje aanklooien, even wat in de tuin doen, muziekje aan of lekker de stilte. Je kunt de kast opentrekken en iets lekkers pakken zonder te vragen “schat, wil je ook iets?”. Of dat je kinderen achter je hebt staan die zeggen “mama, wat eet jij? Ik wil ook!”.

Je hoeft namelijk niks, geen vragen te beantwoorden, geen rekening te houden met iemand. Eén dagje alleen.

Hoe zou dat voor jou zijn? Wil je dat hieronder met me delen?

 

Deel deze blog!

Wil je opvoeden vanuit bewust ouderschap? Zonder straffen en time-outs? Wil je een liefdevolle haven zijn waar jouw kinderen hun emoties kwijt kunnen?
Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail. Je ontvangt dan ook direct mijn e-book met daarin gratis 3 tips waardoor je deze manier van opvoeden ook echt vorm kunt geven.

Plaats een reactie

Gerelateerde berichten

2021-03-30T21:09:31+02:00
Ga naar de bovenkant