16 oktober 2020

“Je hoort nou eenmaal aan tafel te eten…”

Yep. En je mag ook geen lelijke woorden zeggen… en toch gebeurt het één vaak wel en het andere soms niet in bij ons thuis.. Mag jij raden ?

Overtuigingen zijn relatie-killers

Overtuigingen zijn echt relatie-killers. Of het nou om je liefdesrelaties, je vriendschappen of de kinderen gaat, een ‘zo hoort het nou eenmaal’ kan enorme ruis op de lijn brengen.

Stel, je hebt een fijne relatie. En je hebt de overtuiging dat je lief wekelijks bloemen mee moet nemen (cliché, I know, maar je snapt wat ik bedoel) en hij doet dat niet. Is het dan jouw overtuiging waardoor je geïrriteerd raakt of vanwege het feit dat hij dat niet doet? En welke is gemakkelijker te veranderen??

Je eet nou eenmaal aan tafel

En wat als je vindt dat je altijd perse aan tafel moet eten? Je komt thuis na een lange dag, je bent moe, je kinderen zijn moe en je voelt aan alles dat er gedoe kan komen. Dan kun je twee dingen doen.

  1. Vasthouden aan je overtuiging dat je nou eenmaal aan tafel hoort te eten. Waarop één van je kinderen explodeert, jij uit je slof schiet en het niet meer echt fijn is in huis. Laat staan dat je het eten op tijd op tafel hebt en er van eten nog wat terechtkomt (in ieder geval niet zoals je voor ogen had, namelijk gezellig met elkaar).
  2. Of je geeft jezelf vrijheid door de overtuiging los te laten. Waardoor je tot hilariteit van je kinderen ineens zit te picknicken op de keukenvloer of in de woonkamer. Waardoor je gezellig met elkaar zit te eten, het fijn hebt met elkaar en er slechts één ding niet ‘klopt’. Je zit niet aan tafel, maar goed, dat was slechts een overtuiging die je gewoon los kunt laten ?

Ja, maar…

En voordat je nu zegt “ja maar” tackel ik m alvast even. Je kinderen leren heus wel om aan tafel te eten. Doordat je het voorbeeld geeft!
Alleen je mag kritisch kijken naar jouw overtuigingen en jezelf afvragen: dient deze mij en de relatie met mijn kinderen? Of mag ik hier vrijer in worden, waardoor de relatie weer voorop staat en niet “hoe heurt het eigenlijk?”

Eén van de tips in mijn Masterclass

Je overtuigingen onder de loep nemen is één van de tips in mijn gratis en online Masterclass ‘5 tips hoe je na een lange dag werken en kinderdagverblijf/bso toch relaxed van avondeten tot bedtijd komt’

Dus deze heb je alvast binnen! Mocht je meerdere tips willen over hoe je op hectische momenten (zoals na een lange werkdag) de tijd met je kinderen fijn en relaxed doorkomt, doe dan mee op maandag 26 oktober van 20u30 – 21u30. Online en gratis. Meld je hier aan

Deel deze blog!

Wil je opvoeden vanuit bewust ouderschap? Zonder straffen en time-outs? Wil je een liefdevolle haven zijn waar jouw kinderen hun emoties kwijt kunnen?
Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail. Je ontvangt dan ook direct mijn e-book met daarin gratis 3 tips waardoor je deze manier van opvoeden ook echt vorm kunt geven.

Plaats een reactie

Gerelateerde berichten

2020-10-17T07:39:35+02:00
Ga naar de bovenkant