Help, mijn kind is boos 😖

Laveer relaxed door de emoties van je kind(eren)

Donderdag 23 november

20u30 – 22u00

In 1,5 uur ontdek je hoe je laveert tussen alle emoties van je kind én hoe jij helpend reageert, zodat jullie band beter wordt en de explosieve buien afnemen.

Jij kiest ervoor om op te voeden zonder straf en met ruimte voor de emoties van je kind. Supertof 😍

Ik vind dat een prachtige ontwikkeling. Van mij mag het woord opvoeden vervangen worden door ‘omgaan met je kinderen’. Dat doen we door voorleven en een stevige relatie op te bouwen. Een relatie waarin hun emoties ruimte krijgen en wij onze kinderen helpen, door onze eigen emoties te reguleren. Op die manier bieden we onze kinderen de kalmte die ze nodig hebben en een voorbeeld dat ze na kunnen leven.

Ik ben ervan overtuigd dat je als ouder blijft leren. Het ouderschap is één groot persoonlijk ontwikkelingstraject met innige, hart smeltende, tranen van geluk momenten en schaafplek pijnlijke, neerwaartse spijtige k#t momenten.

In theorie klinkt het mooi, ruimte geven aan de emoties van je kind. Maar de realiteit ziet er wat rommeliger uit. Wist jij veel dat de verkeerde kleur beker kon leiden tot een meltdown. Of dat je als reactie op je vraag de jas op te hangen, scheldwoorden zou horen waarvan je met je oren staat te klapperen!

Er komt behoorlijk wat op je af. Je twijfelt of je het wel goed doet, je loopt voor je gevoel op eieren, je vraagt je af of je niet teveel ruimte geeft, je wilt wel luisteren maar je kind roept dan ‘ga weg!’.

Dat het meer van je vraagt, heeft te maken met dat je aan het pionieren bent. Dikke kans dat jij van jouw ouders niet voorgeleefd hebt gekregen, want je nu wel aan je kinderen wilt geven als het gaat om het uiten van emoties.

Dat betekent niet dat je dit aan jouw kinderen niet kunt voorleven. Dat kan zeker wel! Alleen, je bent voor het eerst aan het fietsen terwijl er al kinderen op je fiets zitten. Je kunt het je niet permitteren om maar wat te doen, in de hoop dat het lukt.

Je moet weten wat handig is om te doen en wat juist averechts werkt, maar vooral ook weten wat de oorzaak is van de emoties van je kind. Want als je dat gaat inzien, dan gaat het laveren en ondersteunen relaxter en blijf jij kalmer.

Aan de ene kant vraag dat van jou dat je bepaalde kennis tot je neemt over boosheid, huilen, oorzaken van ‘wan’ gedrag bij kinderen en verbinding maken met je kinderen. Maar het vraagt ook van jou om een bepaald persoon te zijn.

 • Een moeder die haar eigen emoties kan reguleren, zodat ze dit voorleeft aan haar kind(eren).
 • Een moeder die haar eigen overtuigingen over boosheid en verdriet kent en weet welke invloed dit heeft op haar reacties op de emoties van haar kinderen.
 • Een moeder die durft te spelen, onderzoeken en die mild is naar zichzelf wanneer ze niet reageert zoals ze had gewild.
 • Een moeder die vertrouwen heeft, in zichzelf en in de relatie met haar kinderen.

Wanneer je de kennis en het ‘zijn’ met elkaar combineert ontstaat er een prachtige relatie met je kinderen, waarin zij zich gehoord voelen door jou en jij on top of the world van tevredenheid bent. Tevredenheid over jouw rol als Explosieven Opruim Moeder.

Daarom ga ik je in dit webinar hier alles over leren. Het wordt een super waardevol webinar met ruimte voor jouw vragen.

Dit webinar is specifiek voor:

 • moeders die ervoor kiezen dat de emoties van hun kinderen er mogen zijn
 • moeders die geen gebruik (willen) maken van straf in de opvoeding
 • moeders met al wat kennis hebben over onvoorwaardelijk opvoeden

Je gaat onder andere ontdekken:

 • Wat de boosheid van je kind betekent en waarom boosheid omarmt mag worden
 • Wat de 3 oorzaken zijn van ‘wangedrag’ bij kinderen.
 • Hoe jij jezelf en je kinderen veilig houdt bij ‘explosies’
 • Hoe je uitbarstingen van je kind(eren) voorkomt.
 • Wat je wel en juist niet moet doen wanneer je kind overvallen is door emoties.

Supertof als je erbij bent!