Gratis webinar maandag 16 mei 20u30 -22u00

Kort lontje als ouder?

Volg dit webinar voor meer kalmte in jouw ouderschap

Als alles pais en vree is ben je best tevreden over jezelf als ouder. Wanneer ze rustig spelen en niet teveel van je vragen, dan ben je te gek! Maar… dat is eigenlijk niet zo vaak. Er is altijd wel iets en heel eerlijk, dan word je behoorlijk geconfronteerd met je eigen korte lontje…

Herken je onderstaande situaties?

Je komt thuis na een lange werkdag. Je hebt één en ander niet af kunnen krijgen en daar ben je in je hoofd nog mee bezig. Het avondeten moet nog gemaakt. Je appt je man of hij iets mee kan nemen. Hij appt terug dat hij later thuiskomt. Ondertussen staan je kinderen je van alles te vertellen. Over de juf op school, over een vriendje en ‘oh ja mam, de citotoetsen komen er aan, mogen we nu filmpje’. Terwijl zij achter het scherm zitten, kun jij even koken. Wanneer het eten klaar is ontstaat er strijd. Ze willen nog ‘héél even mama’, film kijken. Je wordt boos: “Het eten is NU klaar en anders wordt het koud. Je komt maar gewoon aan tafel. Ik heb het echt gehad, dat gedoe!”

Het avondeten is niet echt gezellig en jij baalt dat je uit je slof bent geschoten.

Ze liggen met elkaar in de clinch en niet voor het eerst vandaag. Je bent geërgerd en zuchtend roep je dat het nu afgelopen moet zijn. Ze schreeuwen nog harder, tegen elkaar, maar ook tegen jou. Op één of andere manier bedenk je dat dat het beste moment is om te gaan stofzuigen en opruimen. Boven de herrie van de stofzuiger hoor je ze nog. Je weet niet wat je moet doen! Je trapt met je voet de stofzuiger uit. “EN NOU IS HET #$%@@ AFGELOPEN!!”

Shit… het was eruit voor je er erg in had... je voelt je rot. Het laatste wat je wilt is schreeuwen tegen je kids!

Jullie zitten aan tafel om te lunchen. Het is gezellig! Jullie kletsen en lachen. Ineens “pats”, valt de beker valt om en water stroomt over de tafel. Een rotwoord ontsnapt uit je mond, hier zat je zo niet op te wachten! Je begint het water op te ruimen en ondertussen wordt de boosheid erger en erger.

“Steeds dat gedoe, jeetje, let dan ook een beetje op!”: zeg je hardop. Je kind kijkt je aan met z’n prachtige ogen en je schrikt. 

Je bedenkt je meteen hoe naar dit voor je kind moet zijn, zoveel boosheid. Later realiseer je je dat je het helemaal niet erg vindt als er water omvalt. Je begrijpt niet zo goed waarom je nou zo boos werd. Hoe kan dat nou?

Je staat te koken, de één hangt aan je been, de ander roept dat hij honger heeft.

“Bijna klaar, écht het eten staat zo op tafel”

Maar ik heb NUHUUU honger!!”

Je stem wordt hard en je roept: “Ja, nou eh, je wacht maar even. Sjongejonge, ik sta hier te koken en …”

de rest slik je in. Je schrikt. Wat sta je nou tegen je kind aan te bulderen? Het jong heeft gewoon honger! Waarom kun je niet daar gewoon normaal op reageren?

Kom naar dit webinar en leer hoe ook jij kunt stoppen met boos en kortaf reageren op je kind.

maandag 16 mei 20u30 – 22u00

Hoe zou het voor je zijn als:

je thuiskomt na een lange dag. Je weet dat je nog van alles moet doen. Je man appt dat hij later komt. Je kijkt je kinderen aan en hoort dat ze van alles willen vertellen. Je ploft met elkaar neer en neemt de tijd. Je voelt je relaxed! Het is heerlijk om zo even met elkaar te zitten! Wanneer ze hun verhaal kwijt zijn, kijken ze even een filmpje terwijl jij staat te koken. Je ontspant, het wordt een fijne avond!

je ziet dat kinderen ruzie maken en het is niet voor het eerst vandaag. Doordat je in de eerdere momenten van met elkaar overhoop liggen ook tot een oplossing bent gekomen heb je alle vertrouwen dat dit ook nu weer gaat lukken. Je luistert nog even of ze er zelf echt niet uit kunnen komen en stelt dan voor ze te helpen. Al gauw is er weer rust in huis. Vanuit je ooghoek zie je de stofzuiger, maar je neemt een kop thee en ploft ontspannen op de bank.

je gezellig met elkaar aan tafel zit te lunchen. Je ziet de beker water omvallen. Je zoekt oogcontact met je kind en je glimlacht geruststellend. “Geeft niks, kan gebeuren”.  Met allebei een doekje in de hand ruim je de boel op. Jullie lachen samen om het water dat ‘stiekem’ van de tafel wil stromen. Teamwork zorgt ervoor dat het niet op de grond terechtkomt. Jullie maken er een gezamenlijk wedstrijdje van tegen het water! Je voelt je fijn en ontspannen. Je bent blij dat je dit zo hebt opgelost.

Ben je er bij?

maandag 16 mei 20u30 – 22u00

Wat anderen zeggen:

*die over verantwoordelijkheid nemen komt wel binnen. Heel verhelderend dit. Dankjewel*

* Wow, dit heeft me 20 therapiesessies gekost, maar nu komt hij binnen! Dank!*

*je geeft hele goeie handvatten, dankjewel!*

Waarom zou je niet willen komen?

  • Wanneer je dik tevreden bent over je ouderschap
  • Wanneer je niet baalt van je ongeduld, je korte lontje en snauwen tegen je kids
  • Omdat je het eigenlijk wel oké vindt zoals het nu gaat. Dit gedoe hoort er nou eenmaal bij, het is niet anders.
  • Wanneer je een quick fix verwacht, zelf geen moeite wilt doen en niet bereid bent om ook naar je eigen gedrag te kijken.

Wanneer is het juist een super goed idee om mee te doen?

  • Wanneer je het zat bent om je schuldig te voelen
  • Als je bang bent dat je kind nu of later last heeft van jouw korte lontje
  • Als je de liefde die je in je hart voelt wilt doorgeven, niet die laaiende boosheid die in je omhoog komt.
  • Als je het fijn vindt wanneer er schaamteloos, zonder oordeel en met humor over dit onderwerp gesproken wordt

Maandag 16 mei 20u30 – 22u00

Ja, ik meld me aan