Kundalini Energetisch Lichaamswerk

Voel je dat er meer is in het leven? En heb je al het één en ander aan persoonlijke ontwikkeling gedaan, maar merk je dat er nog iets ontbreekt? Een ingang naar krachtige kalmte, waarvan je weet dat het beschikbaar is, maar dat je er niet bij komt?

Een Kundalini activatie brengt jou in contact met jouw levensenergie, zodat je gaat leven naar wie je ten diepste bent, los van beperkende overtuigingen en conditioneringen. Het brengt je rust, levensvreugd en heldere energie.

Wat is Kundalini?

Kundalini is een term voor levensenergie; elk levend organisme bezit deze energie. Het is jouw innerlijke vuur. De bron van je creativiteit.

Kundalini betekent in het Sanskriet “de opgerolde” en wordt als slang afgebeeld die opgerold ligt aan het begin van je ruggengraat, dicht bij je
eerste chakra. Chakra’s zijn roterende energiecentra, verdeeld langs de wervelkolom van stuit tot kruin.

Hoe werkt Kundalini energie?

Een Kundalini ervaring is een ervaring voor jou. Het gaat om jouw levensenergie,daarom is geen ervaring hetzelfde. Als mens doe je ervaringen op in het leven. Wanneer er in die ervaringen pijn, schaamte, angst, schuld enzovoort wordt ervaren, dan slaan we die gevoelens op in ons lijf. Dat doet ieder mens. Onze Mind houdt ons graag ‘veilig’ of eigenlijk, in onze comfortzone. Dus die geeft aan dat het voelen van die gevoelens of die pijn, niet zo’n goed idee is. We bouwen beschermingsmechanismes op om onszelf te beschermen. Maar door de blokkade op het voelen, voelen we ook onze verlangens, onze creativiteit en onze sensualiteit niet meer. Door het activeren van de Kundalini energie kom je weer in contact met die verlangens, met je levensenergie en je levensvreugd.

Ervaringen

Afgelopen week een sessie Kundalini Energetisch Lichaamswerk gedaan. Het was een intense ervaring, heel bijzonder. Het ’tintelt’ nog steeds na. Maar hoe te omschrijven… Het was uit het hoofd gaan en in het lijf voelen wat daar aanwezig is. Vooraf zette ik een intentie wat ik graag zou willen in mn leven. En dan in de sessie op zoek naar alle blokkades en spanningen die me tegen te houden om te leven hoe ik wil. Een aanrader als je niet bang bent om je echte zelf tegen te komen. Ik vond van tevoren het onbekende erg spannend, maar het is me alles meegevallen. Damiët begeleidt heel fijn en voelt goed aan zodat er een veilige omgeving is.

Annemieke

In de kundalinisessie voelde ik het zo helder: ik ben mijn vrouwelijkheid vergeten te integreren in mezelf. Volop en voluit mag ze er nu zijn met alle zachtheid, kracht en liefde die daarbij hoort.
De begeleiding van Damiët was vertrouwd en liefdevol, ik voelde alle ruimte om emoties te laten komen. Rustig, verwonderd en blij stapte ik de deur uit.
Lindemarie

Tijdens een Kundalini sessie met Damiët heb in mijn lijf nieuwe verhalen en inzichten ontdekt. Het levensverhaal dat ik tot nu toe schreef, krijgt hiermee een nieuwe dimensie. Daar hoef ik geen ingewikkeld psychologisch pad voor te bewandelen. In mijn lijf schuilt een waarheid die als vanzelf getoond wordt.

Damiët begeleidt dit wonderlijke proces nuchter en helder, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. En dat is het ook bij haar.

Gerrit Streekstra. Trainer, coach, acteur en eigenaar van De Onderste Steen.

Hoe gaat een Kundalini Lichaamswerk sessie?

Elke sessie is anders, maar ik schets hier een beeld van het verloop van een sessie. Een individuele sessie duurt ongeveer 2 uur, een groepssessie duurt ongeveer 2,5 uur.

Start
Wanneer je aankomt nemen we een kop thee of wat water, zodat je kunt landen. We bespreken hoe het met je gaat en ik leg uit wat we gaan doen. Uiteraard is er gelegenheid voor jou om vragen te stellen, mocht je die hebben. We bespreken samen jouw intentie, zodat deze helder is voor ons beiden.

Uit je hoofd, in je lijf.
Voordat we met het energetische werk starten, doen we een paar fysieke oefeningen, om uit je hoofd en in je lijf te komen. Denk aan het losschudden van je lijf en ademhalingsoefeningen. Hierdoor is het makkelijker om de Kundalini energie door je lijf te laten stromen. Daarna vraag ik je om op de mat te gaan liggen met je ogen dicht. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf over te geven en je lichaam uitnodigen om alles wat er geuit wil worden te uiten.

Kundalini-activatie en de-armouring.
Wanneer je op de mat ligt, met je ogen gesloten start ik muziek en begint jouw innerlijke reis. Ik gebruik energetisch werk (met mijn handen boven jouw
lichaam) om jouw energie te laten stromen. Daarbij zet ik de-armouring (aanraking, adem, klanken) in om je lichaam te helpen te openen, zodat de
energie nog beter kan stromen. Tijdens de sessie zal je door fysieke, emotionele en/of visuele ervaringen gaan. Wat je tegenkomt tijdens de sessie, gaat in jouw tempo en over waar jij staat in het leven. Als je je door een pittige periode gaat, helpen de sessies je om los te laten wat jou niet meer dient. Wanneer je je door al jouw persoonlijk ontwikkelingswerk al vreugdevol voelt, zullen de sessies je levensenergie vergroten en je in staat stellen vreugde, liefde en kracht ten volste te ervaren.

Integratie
Aan het eind van de sessie leg ik een deken over je heen, zo blijf je lekker warm en weet je lichaam dat het tijd is voor integratie. Na een poosje nodig ik je uit
om in je eigen tempo terug te komen in het hier en nu. We drinken thee en praten na over jouw ervaring.

Na de sessie

Tijdens een sessie wordt er een beweging in gang gezet die na de sessie doorwerkt. Het kan zijn dat je meer krachtig voelt, dat er dromen komen over bepaalde dingen, dat je eetpatroon verandert, dat je emotioneel bent. Eén of twee dagen na de sessie check ik even bij je in hoe het met je gaat

Investering:

Groep sessie: €75,-
Individuele sessie: €250,-

Aanmelden kan via mail: info@fermevrede.nl