Ferme Vrede - bewust opvoeden

Gratis Masterclass: 3 tips om liefdevol met de boosheid van je kind om te gaan

Als moeder wil jij het beste voor je kind. En stiekem jij nét iets meer dan die andere moeders. Want jij zet alles op alles om je kind dat fijne, warme nest te bieden. Je bent namelijk als de dood dat je je kind ‘stuk’ maakt, zoals jij je lange tijd ook ‘stuk’ hebt gevoeld.

En zolang alles pais een vree is, gaat dat prima. Wanneer jij lekker in je vel zit, de kinderen meewerken, dat. Dan is er geen vuiltje aan de lucht. Alleen dat komt ongeveer net zo vaak voor als dat je een panty vindt die lekker zit… bij hoge uitzondering.

Want kinderen slaan soms ineens om, willen niet meewerken, weigeren een jas aan te doen, kunnen ineens niet meer zelf hun knoop dicht doen of beginnen te gillen omdat het avondeten ze niet aanstaat. Zo ben je vrolijk aan het kletsen en zo ineens is het hommeles. Je schrikt je rot, je wordt streng, boos en ineens hoor je jezelf iets heel lelijks roepen… Aj, schuldgevoel!!

Herken je dit?

Je bent samen aan het keuvelen over school, ze vraagt wat jullie gaan eten die avond en ineens *boem* mega ontploffing. Je probeert erachter te komen wat er nou precies is, maar je krijgt alleen maar te horen dat ze “dat echt niet gaat eten” en “dat je de stomste mama van de wereld bent.” En je snapt ergens best dat dat niet over jou gaat, maar je raakt ook geïrriteerd. Jij hebt ook je grenzen en dit vind je echt niet fijn! De rest van de avond is er gedoe: over eten, over naar bed, bah! Je vindt je kind stom, maar jezelf eigenlijk nog veel stommer.

Je bent in de ochtend net iets te laat opgestaan, dus jullie moeten je haasten. Je vraagt of ze even zelf hun schoenen aan willen doen en de tassen uit de keuken mee willen pakken. *boem* “En ik moet ook altijd alles zelf doen!!”: schreeuwt er één. “He? : zeg je, “dat is helemaal niet waar. Ik wil alleen graag dat je nu even je schoenen aandoet”. Het helpt voor geen meter en er ontstaat een discussie waar jullie niet uitkomen. Je wordt boos en als een ware politieagent commandeer je de boel naar school. In het heetst van de strijd pak je er eentje net iets te hard bij de arm. Shit! Ja, oké, jullie zijn op tijd, maar man, het verdient geen schoonheidsprijs zoals het gegaan is (en dan druk je je nog voorzichtig uit). Je baalt ervan, kan dat nou niet anders?

“Nee, mama, zo niehiehiet!!”. Je bent aan het helpen met het bouwen van lego, maar je doet het helemaal verkeerd. Op de vraag hoe dan wel krijg je als antwoord: “ja, dat weet je wel”. Maar je hebt geen idee! Dus je vraagt het opnieuw en je krijgt een grote mond. Je verbaast je, want, je bent toch samen iets fijns aan het doen? Maar wat je ook doet, je doet het niet goed! Je baalt. Dit was echt niet hoe jij je dit moment had voorgesteld, je doet keihard je best en dan krijg je dit. Hoe moet het dan wel?

Als je één van bovenstaande situaties ook maar enigszins herkent, dan is deze Masterclass iets voor jou!

Woensdag 19 mei van 20u30 tot 21u30. Live, online en gratis!

Geen gedoe met oppas regelen, welke kleren je aan moet of reistijd. Gewoon vanuit je eigen plek, met je eigen koffie/thee.

Wat anderen over deze Masterclass zeggen:

*duidelijke taal, interactie en humor*

*prettig, en fijn je persoonlijke voorbeelden, voelt heel oprecht*

*Een webinar bij Damiët is een webinar in beweging, zij veert mee met de vragen en ervaringen die je hebt als ouder. Goede tips om mee te nemen*

Ja, ik doe mee!

Wat je kunt verwachten is:

Een uur vol aha-momenten over de valkuilen waar je instapt wanneer je kind boos is. En natuurlijk 3 gouden en zeer praktische tips waardoor je kind zich gehoord en gezien voelt en jij ook in het heetst van de strijd die kalme, liefdevolle moeder bent. 

Waarom zou je niet willen komen?

  • Omdat je het eigenlijk wel oké vindt zoals het nu gaat. Dit gedoe hoort er nou eenmaal bij, het is niet anders. Er zijn fijne momenten en af en toe is er een ‘clash’. Dat is voor jou geen probleem en zeker niet iets waar je op dit moment extra aandacht aan wilt besteden.
  • Als je regels en ‘zo hoort het nu eenmaal’ belangrijker vindt dat de relatie met je kind.
  • Wanneer je een quick fix verwacht, zelf geen moeite wilt doen en niet bereid bent om ook naar je eigen gedrag te kijken.
  • Ik wissel nog weleens vlot van confronteren, naar serieus, naar begripvol en dan weer back to the confrontation ?. Als je dat niks lijkt, als je je fijner voelt bij iemand die steady is en kalm haar verhaal doet, no hard feelings ?

Wanneer is het juist een super goed idee om mee te doen?

  • Als je steeds een ‘goed begin’ maakt wanneer je kind boos of driftig is, maar halverwege je geduld verliest. Zoals een klant van mij ooit zei na ons gesprek: “ik zet m dus wel goed in, maar als ik jou zo hoor maak ik het niet helemaal af. En dan bereik ik nog steeds niet wat ik wil, namelijk een kind dat zich gehoord voelt”.
  • Wanneer je kunt lachen om alle valkuilen die je misschien zelf heus al wel weet, maar waarvan het toch goed is om ze nog eens even te horen.
  • Als je graag tips hoort die niks met straf, time-out of nadenkstoeltjes te maken hebben.
  • Als je super, super graag wilt dat je kindje zich gezien en gehoord voelt. Als je het liefst wilt dat je kind aan alle kanten voelt “ik ben oké, precies zoals ik ben”.
  • Wanneer je niet alleen wilt weten hoe je met je kind om kunt gaan wanneer hij boos is, maar ook met jouw eigen reactie hierop. Je krijgt van mij duo-tips. Niet alleen over hoe je met je kind om kunt gaan, maar zeker ook wat je voor jezelf kunt betekenen wanneer het jou allemaal even te veel wordt.

Dus, woensdag 19 mei 20u30 – 21u30  Live, online, gratis!

Er is geen sprake van oneindige beschikbaarheid, ik houd van een klein cluppie. Dus reserveer nu alvast je plek! Oh en deelname is gratis, dus GO:

Ja, ik meld me aan