Workshop: Pauzeknop voor ouders: binnen één minuut weer zen

Zaterdag 11 november

09u30 – 12u30

Locatie: Utrecht

€35,-

Meteen aanmelden doe je hier:

Shitte-fucke-ronie! Sta je weer te mopperen, te schreeuwen zelfs! K#t! En in je achterhoofd dat stemmetje dat zegt: “dit is niet oké!”

Maar je kunt het niet tegenhouden. Je hebt je de hele dag kalm gehouden en bam! Nu is het klaar! Nu moeten ze gewoon hun mond houden en luisteren, dat gezeik!

Na je uitbarsting is het huilen geblazen. Wanneer je weer een beetje uit je waas komt en naar je kinderen kijkt, ben je misselijk van het schuldgevoel.

Je zou willen dat je jezelf wat meer kon beheersen, dat je grip hebt op je emoties zodat je niet achteraf spijt hebt van je reactie.

Wat je wilt, is een pauzeknop!

Je kent het wel:

✅ Je kinderen lopen te klieren, je waarschuwt een paar keer en iedere keer wordt je stem wat harder. Tot het overslaat in schreeuwen: “Nou is het afgelopen, ga maar even weg of op de trappen ofzo, ik ben er klaar mee”.

✅ Er zit van alles dwars bij je kind, dat zie je. Maar wanneer je probeert verbinding te maken krijg je de wind van voren: “dit lukt me niet en dat is jouw schuld! Jij bent de stomste van de wereld”. Je kaken klemmen op elkaar, je maag krimpt ineen. Je zegt ergens nog tegen jezelf: “dit is niet persoonlijk, dit is niet persoonlijk, dit is niet… ” Maar het is al te laat: de eerste mopper is al je mond uit gevlogen:

  • Ja, eh, hallo, ik probeer je alleen maar te helpen.
  • Als je nou even had geluisterd, toen ik zei hoe het moest.
  • Kun je niet gewoon één keertje ff meewerken?

Hmm… precies zoals je het niet wilt.

✅ Bedtijd: Je kinderen zijn door het dolle-of over de rooie, moeilijk kiezen-, ze springen in het rond. Jij bent moe, het was een lange dag en het zou zo fijn zijn als het avond ritueeltje, tandenpoetsen-pyjama aan-voorlezen-slapen, eens rustig ging. Maar het duurt maar en het duurt maar… Nog even een beetje drinken, nog even plassen en ‘ah mama, nog een kus’. Je zucht, je wilt gewoon naar beneden, op die bank ploffen. Wanneer er dan nog eentje iets vraagt, ontplof je! “Ga zelf maar slapen!” en je stampt de trap af. Beneden golft het schuldgevoel door je heen en moet je huilen.

Had je je eigen gevoelens maar wat meer in de hand…

Dat kan!

In de workshop : “Pauzeknop voor ouders”, leer ik je hoe je je binnen een minuut weer zen kunt voelen.

En… adem uit.

Want na deze workshop ben jij die relaxte moeder die:

😊 bij het avondritueel nog even lekker mee stoeit en ze daarna volledig kalm, via de juiste banen, naar bed begeleidt. Dat ploft lekker op de bank zeg! Vervuld met trots, omdat jij je niet gek hebt laten maken. Sterker nog, je was ’the bomb’ in kalm blijven!

😊 dé place to be is voor kinderen die met elkaar overhoop liggen. Omdat jij je volwassen, kijk mij eens even zen zijn, pauzeknop tot je beschikking hebt! Doordat jij zo relaxed blijft is gedoe tussen je kinderen 10 x sneller opgelost. De sfeer in huis is vet gezellig!

😊haar kinderen opvangt wanneer ze uit hun plaat gaan. Je blijft kalm onder hun stormachtige boosheid en helpt ze bij het dealen met zulke intense emoties. Je kinderen voelen zich gezien, gehoord en super veilig bij je. 

Oeh, geef mij die relaxte versie van mezelf

Hoe, wat, waar, wanneer: 

=> Zaterdag 11 november

=> 09u30 – 12u30

=> Utrecht – op locatie dus!

=> Ticket: €35,- (inclusief hapjes en drankjes)

De pauzeknop werkt! Het is echt het beste dat ik in de afgelopen 6 jaar geleerd heb. Ik kom weer tot mezelf, ik kom uit de kortsluiting waardoor ik er weer ben en rustig blijf.

Chantal

“Na de pauzeknop-workshop dacht ik eerst “hoe ga ik dit in hemelsnaam doen, er is toch geen tijd voor even rustig nadenken met een overstuur/driftig/kwaad/dwars etc kind”.

Toch maar gaan uitproberen. En het helpt zo enorm om in een storm van emoties eerst te zorgen voor jezelf en daarna pas je kind. Net als bij zuurstofmasker in het vliegtuig;-) Echt een aanrader voor ieder die wel eens een kort lontje heeft.

O ja, werkt ook bij een partner of collega etc hahaha. Veel plezier met de volgende workshop!”

Annemieke

Klinkt super goed, dat wil ik!