Ouderschap met gemak, plezier en verbinding?

Poeh, je had niet verwacht dat je zo ongeduldig zou zijn en zo vaak boos zou worden. Je weet heus wel dat dit niks met je kinderen te maken heeft. Het zit in jou! Je weet alleen niet goed wat je er aan kunt doen.

Onvoorwaardelijk opvoeden

Je hebt wel gelezen over meer plezier in je ouderschap en onvoorwaardelijk opvoeden. Over het bieden van een veilige basis waar je kinderen altijd terecht kunnen. Maar eerlijk? Je hoort de klok luiden en hebt geen idee waar de klepel hangt!

Cirkel van ontploffen

Steeds verlies je geduld en word je boos wanneer je begripvol wilt zijn. Je schiet uit je slof en gaat soms tekeer tegen je kinderen. Je zit in een cirkel van ontploffen, je schuldig voelen en spijt hebben, nieuw voornemen, het gaat even goed en dan *boem* het hele riedeltje van voren af aan.

Herken je dit?

Het ouderschap voelt fijn en licht zolang je kinderen lekker ‘meewerken’. Dan voel je je werkelijk die bewuste moeder, die met compassie en humor op haar kinderen reageert. Maar zodra er iets moet – op tijd de deur uit, samen opruimen – word je ineens boos en eisend. Je hoort jezelf praten op een manier die als niet van jou voelt. Het zit in je (hallo eigen opvoeding) en je wilt het anders. Je hebt een bloedhekel aan die ‘draak’ in jou, maar hij neemt het regelmatig over.

Je weet heel goed hoe je het niet wilt. Niet schreeuwen, niet zo boos, niet straffen, geen time-out, niet wegsturen, niet dreigen. Je wilt liefdevol grenzen stellen en hun boze protest geduldig aanhoren. Dat lukt soms, als je goed in je vel zit en de kinderen niet te lang protesteren. Alleen, tja, dat gebeurt ongeveer net zo vaak als dat je over een eenhoorn droomt. Er zit een fikse kloof tussen hoe je het wilt en hoe je het doet. Dat doet zeer!

Als uit het niets ontploft je kind. Wow, dat zag je niet aankomen! “Zeg! Doe jij eens even normaal joh!”. Het is eruit voor je er erg in hebt. Je schrikt en je kind ook! Meteen heb je tranen in je ogen. Je had je nog zo voorgenomen om bij de eerstvolgende driftbui de tijd te nemen, naar je kindje te luisteren en haar uit te laten razen. En nou doe je dit! Zo wil je juist niet op je kinderen reageren.

Je voelt je schuldig dat je zo vaak uit je slof schiet. Je zo graag vanuit de hoek van natuurlijk ouderschap, met oprechte aandacht en spel met je kind omgaan. En je faalt, elke keer opnieuw. Hoe kan je op deze manier nou een veilige basis geven aan je kinderen? Je grootste angst is dat je hen beschadigd en je weet dat jij de sleutel bent tot verandering.

Je kind is verdrietig, je troost en luistert. “Ja, en jij bent ook stom, ga weg!”: roept hij. Wat?? Kwaadheid borrelt omhoog, zo laat je niet met je omgaan! Ergens in je achterhoofd hoor je nog “dit is niet tegen jou, dit is niet tegen jou”, maar het helpt niet. Je schiet uit je slof. Je bent boos en verdrietig! Je doet zo je best! Meteen heb je spijt. Je had zo graag hem willen steunen in zijn verdriet en nu sta je briesend tegenover hem. Niks niet Facebook-waardige, natuurlijk ouderschap reactie!

Yep, herkenbaar. Ik wil graag meer informatie over hoe ik hiermee aan de slag kan

Ik neem binnen twee werkdagen contact met je op.
We bespreken vrijblijvend of dit traject passend voor je is

Komt goed! Ik ga je helpen!

Hoe zou het voor je zijn om kalm en licht te reageren, ook wanneer de kinderen niet ‘meewerken’? Als jij de baas bent over je gedrag en niet de draak?

Stel je eens voor dat je met je kinderen omgaat zoals jij voor ogen hebt. Dat je, wat je leest over meer plezier in je ouderschap, liefdevol grenzen stellen, natuurlijk ouderschap, ook werkelijk toepast? Maar ook: dat je merkt dat ze hun emoties bij je kwijt kunnen, zelfs als dat in een driftbui gaat.

Stel je voor dat je trots bent op jezelf als moeder, omdat je het moederschap invulling geeft zoals jij het wilt en niet zoals die kenau die in je huist? Dat je blij bent met jezelf omdat je weet dat je je kinderen een emotionele veiligheid en een stevige basis biedt die sterker zijn dan je zelf hebt gehad?

Eindelijk geen schuldgevoel meer

Je bent de moeder die je wilt zijn, omdat je met beide handen de kans hebt gepakt tot verandering. Niet alleen door erover te lezen, maar door het echt te voelen en te doen.

Dat gaat lukken! Als je je inschrijft voor dit 1-1 traject waarin we samen optrekken.

Dit pretpakket bestaat uit:

1 Startsessie 75 minuten. Online of op locatie (Utrecht)

6 vervolgsessies 60 minuten online.

Live ochtend met mede-ouders.

Elke werkdag een direct lijntje met mij via de app. Voor al je kleine vragen en om tussen de sessies door niet vast te lopen en te wachten tot de volgende sessie, maar samen met mij direct te zorgen dat je weer verder kunt.

4 opnames van masterclasses. Op jouw eigen moment teug te kijken.

  • liefdevol grenzen stellen
  • kalm blijven, in elke situatie
  • spel als opvoedtool (tig keer minder strijd én tig keer meer plezier in huis)
  • voor jezelf zorgen als ouder

6 korte kennis video’s over opvoeden zonder strijd. Zodat je altijd even kort iets terug kunt kijken, precies de informatie die jij nodig hebt voor je vraag.

Wellicht denk je ‘dat lukt bij mij nooit!’

Maar geloof me, aan het eind van dit traject:

is er geen kloof meer tussen hoe je wilt opvoeden en hoe je het doet. Zodat verwijten en schreeuwen verleden tijd zijn. Je stelt liefdevol grenzen en luistert vol begrip naar hun eventuele protest. Niet omdat je je geduld staat te bewaren, maar omdat je echt begrip voelt! Je bent tevreden omdat je het ouderschap vormgeeft zoals jij het wilt.

voelt je ouderschap licht en fijn. Ook wanneer ze snel naar school moeten, er klusjes gedaan moeten worden of jij niet lekker in je vel zit. De grapjes blijven en je hoort jezelf praten als liefdevolle, duidelijke ouder in plaats van een gestreste (vuurspuwende) draak.

neem je de tijd en hervind je jezelf nadat je schrok van de ontploffing van je kind. Vervolgens reageer je op je kind zoals je wilt reageren. Liefdevol begrenzend, begripvol, met spel en zachtheid. Wow, je schrikt er haast van dat je dit in je hebt!

en je trots op jezelf als moeder. Ze zien jou als die veilige plek waar je ze naartoe kunnen wanneer ze overmand worden door boosheid of verdriet. Je hebt aandacht voor je kids, met spel, met humor en een enorme bak liefde.

troost je je kind wanneer het verdrietig is. Wanneer blijkt dat je een “stomme mama” bent glimlach je van binnen, het is niet tegen jou. Je licht helemaal op, dat jij dit kunt! Je draagt zorg voor jezelf en voor je kind, tegelijkertijd! Eindelijk voel je je de kalme, warme, volwassen moeder waar je over leest op sites en in boeken.

Wat moeders zeggen:

Lisanne: 

“Ik heb de sessies als heel prettig en leerzaam ervaren. Ik hoefde niet meer alles zelf te doen en te bedenken. Ik kon echt even helemaal leunen op Damiët en dat was zo’n ontzettende verademing na maanden zelf ploeteren en proberen.

Ik heb uiteindelijk geleerd hoe ik met het agressieve gedrag kon omgaan, dus directe handvatten gekregen over wat ik op zulke momenten kon doen en zeggen. Verder legt Damiët ook heel duidelijk uit waar bepaald gedrag vandaan komt. Je leert je zo op een andere manier kijken naar je kind, waardoor er veel dingen op hun plek vallen en je hem beter begrijpt. Daarnaast heb ik ook veel inzichten gekregen in mezelf over waarom ik de dingen deed die ik deed en waarom ik die op een bepaalde manier deed.

Damiët leerde me ook hoe ik mezelf op kon vangen als ik het moeilijk had en zo meer rust te krijgen in mijn hoofd. Door die rust in mijn hoofd, kon ik uiteindelijk de moeilijke buien bij mijn zoontje beter handelen.

Ik zou Damiët eigenlijk aan iedereen aanraden die het thuis lastig heeft. Ze heeft ontzettend veel kennis en kan je op een liefdevolle en laagdrempelige manier helpen.”

Jennifer: 

“En je appjes, sommige mensen vinden dat je per app geen ’toon’ aan kunt slaan. Maar ik vind jouw appjes echt heel fijn en helpend! Je bent to the point, geeft me het gevoel geen zeur te zijn, en ik voel me gewoon echt begrepen door jou. Je schrijft heel aansprekend en door de metaforen die je gebruikt, blijft het bij mij veel beter hangen. Het is ook mijn taal. Meestal zeg ik dit soort dingen pas na afloop van een traject, maar ik wilde dit echt even kwijt.”

Rachel:

“Dussss lang leve ruimte geven aan emoties want ze heeft er alles uit gegooid wat erin zat. En dus zat ik de volgende dag met de juiste vragen en ehmmm opmerkingen op school. Gelukkig dus, die ruimte voor haar. En daar werkte de pauzeknop ook! Niet omdat ik boos werd maar omdat ik mijn huilende moederhart, dat haar het liefst meteen had vastgehouden en veel te snel helpende conclusies wilde trekken, wel even kon voelen en erkennen maar er niet op ging handelen. Want ze wilde geen aanraking en de conclusies waren voorbarig geweest.”

Jouw investering

In dit traject investeer je €950,-

Betaling in termijnen is mogelijk.

Meld je aan via dit formulier en ik neem contact met je op. We bespreken vrijblijvend of dit traject passend voor je is.

Geef jezelf de ruimte om te stoppen met worstelen, te stoppen met ‘het zelf wel uitzoeken’. Vul je gegevens in en ik vertel je met liefde over hoe het ouderschap ook voor jou licht, plezierig en gemakkelijk wordt.