1 januari 2021

Is er vannacht een fee langsgekomen?

Een voornemen is niet genoeg.

Ontplofte jouw mailbox ook gisteren? Ik zag mails met terugblikken en mails met voornemens. Hoe 2020 was, wat er echt anders gaat in 2021, hoe ze willen dat 2021 eruit gaat zien etc.

Alleen, vandaag is het gewoon 1 dag na gisteren. Er is geen fee langsgekomen die de kilo’s eraf heeft getoverd, jou het eeuwige geduld heeft geschonken of de durf om tijd voor jezelf te nemen midden in een lockdown. Jij bent nog steeds jij. Wat betekent dat je in dezelfde valkuilen kunt stappen als gisteren, tenzij je dat met aandacht en een plan gaat voorkomen.

Want, een goed voornemen is niet genoeg. Voordat je je tanden in de lekkerste zelfgebakken oliebollen kunt zetten, zul je eerst ingrediënten moet kopen (van het geld waar je dan al voor gewerkt hebt). En dat niet alleen, je moet ook de boel moeten afwegen, mixen, laten rijzen, olie verhitten en bakken. Datzelfde geldt voor voornemens. Een voornemen komt niet zomaar uit. Dus als je nou, vandaag of op welke andere dag in 2021 je iets voorneemt, zet dan eens op papier welke voorbereidingen en de acties er nodig om ook echt tot een resultaat te komen.

Welke ingrediënten zijn er nodig? Op welke manier wil je ze mixen?

Stel je wilt meer tijd voor jezelf. Hoe ziet dat er concreet uit? Hoe vaak per dag/week/maand en op welke momenten? En hoe lang dan? En welke zaken heb je nodig? Opvang voor je kids? Duidelijke kruis in je agenda? Iemand die je eraan herinnert of een andere vorm van hulp?

Of, stel je wilt beter omgaan met de boosheid van je kind. Wat is dan beter? Omschrijf dat eens concreet. En wat heb jij daarvoor nodig? Misschien wel meer tijd voor jezelf. Of meer kennis over het gedrag van je kind. Of bijvoorbeeld het volgen van mijn Masterclass op maandag 18 januari van 20u30 tot 21u30. Meld je dan nu meteen aan (actie!), krijg je op 18 januari kennis en dan heb je op 19 januari resultaat. Dat is nog eens lekker het nieuwe jaar starten!

Zo simpel kan het zijn, voornemen, actie, resultaat,

Dus stel jezelf vragen over je voornemen, maak conreet hoe dat er dan uit gaat zien en maak een plan. Hierdoor blijft het niet bij een idee in je hoofd, waarvan je steeds zuchtend zegt: “dat moet ik eigenlijk echt doen”. Maar het wordt een plan met acties, zodat je ook tot een resultaat komt.

Ik wens je uiteraard een fijn 2021, maar vooral een 2021 waarin je regie voelt, omdat je een plan hebt en resultaten boekt en een tevreden gevoel hebt over jezelf. Jij hebt de touwtjes in handen, jij kunt jouw voornemen omzetten in resultaat. Echt.

Deel deze blog!

Wil je opvoeden vanuit bewust ouderschap? Zonder straffen en time-outs? Wil je een liefdevolle haven zijn waar jouw kinderen hun emoties kwijt kunnen?
Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail. Je ontvangt dan ook direct mijn e-book met daarin gratis 3 tips waardoor je deze manier van opvoeden ook echt vorm kunt geven.

Plaats een reactie

Gerelateerde berichten

2021-01-04T12:48:18+01:00
Ga naar de bovenkant