4 december 2020

“De Sint liep even op eieren”

Sinterklaasfeest
Ik houd van het Sinterklaasfeest! Wat een heerlijkheid. Toch werd het ineens rommeling in mijn hoofd. Ik schoot in een soort kramp, waardoor “voor wie kopen we wat” ineens een gedoe werd, in plaats van plezierig en fijn en voorpret en alles.

Niet 100% verantwoordelijk
Tot ik me bedacht dat ik niet voor 100% verantwoordelijk ben voor het gevoel van blijdschap of teleurstelling bij mijn kinderen. (Ik snap ook wel dat ik ze niet blij maak met een dunschiller en een zak aardappelen, maar nu ging het over hun enorme verlanglijst).

“Ja, nee, klopt dat staat op zijn lijstje, maar gisteren zei hij nog”
“Ja, maar goed toen ik hem vorige week vroeg…”
“Klopt, maar toen we in de winkel … zagen, toen zei hij”

Man, om gek van te worden! Gelukkig zag ik vrij vlot het licht en bedacht ik me dus dat ik er echt niet over ga, over de reactie op het cadeau dat we geven… Kon ik zonder de kramp van het per se goed willen doen weer verder overleggen met mijn ex, de mede-Sint. Werd het in één klap weer heel leuk om te doen, in plaats van moeilijk gedoe.

Op eieren lopen
Zo zijn er meer momenten als ouder waarop je het goed wilt doen, misschien wel op eieren gaat lopen om te zorgen dat je kinderen niet teleurgesteld of zelfs boos worden. Je wilt natuurlijk dat ze het gewoon fijn hebben!

Maar in plaats van voorkomen (wat bakken energie kost en uiteraard gedoemd is tot mislukken) kun je ze ook helpen bij het omgaan met teleurstellingen. En wat je ze dan meegeeft is veerkracht! En ff he, zo in de afgelopen maanden om me heen kijkend, is veerkracht haast vergelijkbaar met een totaalpakket van de vetste lego-set, 5 kilo pepernoten (met van die schuimpjes erbij) en elke avond tot laat tv-kijken ?. Hahaha, alhoewel je kinderen dat niet met me eens zullen zijn.

Veerkracht
Gelukkig sta jij aan het roer en kun je ze veerkracht geven, door ze te leren met teleurstelling, boosheid en frustratie om te gaan. En dat doe je niet door te zeggen: “joh, kop op!” of “Nou, zo erg is het niet” of “Ja, dat was niet leuk en nu is het klaar”.

Masterclass
Hoe je dat wel doet vertel ik je graag in mijn Masterclass op maandag 14 december van 10u30 – 11u30.

Meteen aanmelden

Wat je krijgt is:
Een uur vol aha-momenten over de valkuilen waar je instapt wanneer je kind teleurgesteld of boos is. En natuurlijk tips hoe je met die boosheid van je kind kunt omgaan, waardoor deze snel weer verdwijnt, je kind zich veilig voelt bij je en je hierdoor veerkracht creëert.

Ja, ik doe mee.

Ik werk met een klein clubje, dus als je mee wilt doen, reserveer dan snel een plek!

Ja, ik wil een plek!

Ga ik lekker voor ieder een gedicht schrijven. Nog maar één nachtje slapen! ZIN IN!!!

Deel deze blog!

Wil je opvoeden vanuit bewust ouderschap? Zonder straffen en time-outs? Wil je een liefdevolle haven zijn waar jouw kinderen hun emoties kwijt kunnen?
Meld je dan nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail. Je ontvangt dan ook direct mijn e-book met daarin gratis 3 tips waardoor je deze manier van opvoeden ook echt vorm kunt geven.

Plaats een reactie

Gerelateerde berichten

2021-01-04T12:30:08+01:00
Ga naar de bovenkant